Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Επανοδος στις ΣτοέςΈνα εργώδες για τους περισσότερους αδδ:. στον τόπο μας Καλοκαίρι ήρθε στο τέλος του. Ο καιρός κύλισε σχετικά ήρεμα και δημιουργικά στο νησί μας, το οποίο και φέτος, παρά την οικονομική κρίση, κατακλύστηκε από επισκέπτες.

Για εμάς τους Τέκτονες το τέλος του Καλοκαιριού σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την έναρξη της νέας τεκτονικής περιόδου, αφού αρχίζουν σε λίγο και πάλι οι εργασίες στις Στοές μας.

Φέτος βέβαια οι αδδ:. έχουν να αντιμετωπίσουν την δύσκολη οικονομική κατάσταση. Πρέπει να καταβάλλουν έναν εσμό χρημάτων για φόρους, έκτακτες εισφορές, λογαριασμούς που επιβαρύνουν κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Παράλληλα δεν είναι μυστικό ότι στις τάξεις μας πολλοί έχουν κτυπηθεί από την οικονομική κρίση και δυσκολεύονται να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους ή ακόμα είναι και άνεργοι. Η βοήθεια προς αυτούς είναι για εμάς τους υπόλοιπους, όσο μπορούμε, κεφαλαιώδης υποχρέωση, αδήριτη εσωτερική ανάγκη.

Τέλος πάντων για μας, παρά τις δυσκολίες, η τεκτονική περίοδος που ανοίγει τις επόμενες ημέρες πρόκειται να είναι λίαν ενδιαφέρουσα, αφού σύντομα θα αναγγελθούν και επίσημα χαρμόσυνες ειδήσεις για τον Τεκτονισμό του νησιού μας. Μέσα στην καταιγίδα των δραματικών για την χώρα και την κοινωνία μας εξελίξεων, εμείς προχωράμε αποφασισμένοι να τιμήσουμε τις παραδόσεις μας, να συνεχίσουμε την ανοικοδόμηση του εσωτερικού μας Ναού, να σταθούμε αντάξιοι των προκατόχων μας σε όλα τα επίπεδα.

Ο στόχος φαντάζει ακατόρθωτος. Όμως έχουμε κίνητρο τα φωτεινά παραδείγματα των ενδοξοτάτων αδδ:. μας, οι οποίοι αιώνες τώρα λαμπρύνουν με την παρουσία και την βιωτή τους τις στήλες μας. Έχουμε κίνητρο τον ενθουσιασμό μας και την αγάπη μας για τον θεοφιλή θεσμό μας στον οποίον οφείλουμε τόσα. Έχουμε κίνητρο την αγάπη για την Πατρίδα μας, η οποία στις δύσκολες ώρες που περνά, έχει ανάγκη τον ισχυρό Τεκτονισμό με τις διδασκαλίες του, την αρχαία του σοφία, τις διεθνείς του διασυνδέσεις. Οπότε είμαστε αποφασισμένοι. Θα προχωρήσουμε.

Καλό Χειμώνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: